De laatste wedstrijd

Door Paul Dekkers namens de HistoriCie:

Als je denkt aan Phocas, dan denk je niet snel aan tradities. Er zijn maar weinig interne evenementen die de tand des tijds hebben doorstaan en tot de dag van vandaag nog georganiseerd worden. De Snieklaas is daar gelukkig een mooie uitzondering op, want de Goedheiligman weet de Haemel nog altijd te vinden. Hopelijk is dat straks bij het Bastion ook het geval.

Toch zien we de laatste twee decennia jaarlijks evenementen terugkomen. Kunnen we misschien zelfs al spreken over ‘traditiegetrouw’? Deze ontwikkeling is niet los te zien van de opkomst van verticalen binnen Phocas. Generaties Phocanen weten al niet meer beter dan dat je met kleine oogjes aan de start kunnen verschijnen bij de Achelous Bumping op Tweede Paasdag, je je ouwe heer eraf kunt palen bij de Chimaera Ouderdag of kunt luisteren naar boeiende sprekers bij het HRM Symposium.

Zo is het niet anders in juli na de uittraining. Bij het Emmeken Beachvolleybaltoernooi kunnen de leden nog een laatste keer die zoveelste B-finale van de NSRF wreken en tegelijk pochen hoe ze volgend jaar toch écht vooraan gaan varen in het Development Klassement. Dit jaar zal op 5 juli het geweld weer losbarsten, zoals we hier kunnen zien bij de editie van 2018. Herken jij jezelf nog?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *