De Asopos Najaars, onvergetelijk voor elke sjaars

Door Anna Sanders namens de HistoriCie.

Twee weken geleden vond de 51e Asopos Najaars plaats. Een voor veel roeiers memorabele wedstrijd, omdat het voor de eerstejaars leden de eerste echte wedstrijd is. De Asopos Najaars betekent voor de sjaarzen een eerste bezoek aan dé Bosbaan, voor het eerst roeien tegen andere verenigingen in plaats van sparren tegen mede-Phocanen op het MaWaKa, en mogelijk een eerste buiten-Phocas test op je Haemelliedkennis. Dit jaar waren er twee Phocasploegen die taartten, beide bestaande uit ervaren roeiers. Winnen is vet, maar onverwachts winnen omdat je eigenlijk nog niet kan roeien is misschien nog wel vetter. Voor de laatste keer dat een onervaren C4+ van Phocas taartte, moeten we terug naar 2016. Hier taartte ‘Phocas 10’ namelijk in het HOnerv C4+ veld, ziek!

Voor de andere bijgevoegde foto’s maken we weer een sprongetje verder in de tijd, naar 2019, toen de toenmalige eerstejaars nog snel even konden proeven van een roeiwedstrijd, voordat de resterende compowedstrijden dat jaar natuurlijk één voor één geschrapt werden. Denk jij bij het zien van deze foto’s nou: ‘Wow, ik heb ook een vette herinnering aan de Asopos Najaars!!!’, stuur ons dan een Insta DM/mail/appje met jouw Asopos verhaal/quote/herinnering en misschien vind je je verhaal volgende week wel terug op de insta en in de Inphomail!

2019, 27 oktober Asopos wedstrijden
2019, 27 oktober Asopos wedstrijden, vlak voor Corona lockdown.
2016 Asopos wedstrijden, Phocas 10 taart in HOnerv C4+ veld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *