Financiële ondersteuning aan Phocas in 2022

Financiële ondersteuning aan Phocas in 2022

Welke schenkingen heeft Oud Phocas in het afgelopen jaar gedaan aan Phocas en waar is het geld aan besteed?

  • In het kader van het 15e lustrum is er een bedrag van €42.000,- aan Phocas gedoneerd voor de aanschaf van een nieuwe zware Empacher 8+. Deze aanschaf was conform het botenplan.
  • Er is €3.000,- beschikbaar gesteld voor beleidspunten van het 75e bestuur
    • Voor een bedrag van 1.156 euro is er nieuw leven ingeblazen in de jaarlijkse ereledenbrunch.
    • Het resterende bedrag van 1.844 euro wordt nog op een later moment besteed. Het 75e bestuur wil hiermee ‘visuals’ realiseren voor in het nieuwe botenhuis, die visueel inzichtelijk maken welke mogelijkheden er allemaal zijn binnen een actieve Phocascarrière.
  • De winnaar van de prijsvraag ‘het beste idee van Phocas’ was in 2022 Oud Phocaan Peter-Hans van Eeden. Hij won €1.500,- met zijn idee om na de verhuizing van Phocas naar het nieuwe botenhuis een bankje en/of plaquette te realiseren aan de oever van het Maaswaalkanaal, opdat menig Oud Phocaan hier in de toekomst kan mijmeren over de vroegere Phocasdagen.
  • Het bedrag voor het winnende ‘beste idee van Phocas’ in 2020 werd pas dit jaar uitgegeven. Er ging €1395,- naar de aanschaf van materialen voor de Traianusregatta: de roeiwedstrijd aan de spiegelwaal die jaarlijks door Phocas wordt georganiseerd.
  • Er werd dit jaar tevens 500 euro gedoneerd aan Phocas, zodat zij hun Wissel-ALV konden houden op een externe locatie. Dit in verband met ruimtegebrek op de Villa.

Heeft u zelf nog goede ideeën voor donaties aan Phocas? Laat het ons weten via penningmeester@oudphocas.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *