IM Mirjam van der Staay – de Vilder

Tot onze grote spijt moeten wij u mededelen dat vandaag Mirjam van der Staay – de Vilder is overleden. Mirjam was de echtgenote van ons overleden erelid Vic van der Staay en zij had net als Vic een groot Phocashart. Zij was lid van Phocas van 1949 tot 1954 en was een van de eerste raceroeisters van Phocas. In die tijd was het gebruikelijk om als damesroeister aan stijlroeien te doen maar Mirjam hield meer van snel roeien. Zij heeft na haar roeiperiode nog enkele jaren verdienstelijk gecoacht; zelfs toen ze een jonge moeder was en een van haar kinderen voor op de fiets meereed. Ze bleef tot voor kort zeer geïnteresseerd in Phocas en was zelfs nog aanwezig bij de reünie in april 2019.

Wij wensen haar familie veel sterkte toe bij het verlies van Mirjam.

 

1950 bij het botenhuis met in midden achter Vic Mirjam.
1950 Alphen a/d Rijn Hollandia, de Pere en Mirjam de Vilder.
1952 Mirjam en Vic tijdens een ALV bij Phocas
Links Mirjam van der Staay tijdens de jaren 47-72 reünie in april 2019

  2 reacties op “IM Mirjam van der Staay – de Vilder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *