IM Jan Schouten

Door Lily de Kleijn.

Op 13 mei j.l kregen we het droevige bericht dat oud lid Jan Schouten op 30 april 2023 is overleden. Jan was lid van Phocas van 1959 tot en met het lustrum van 1962. Hij roeide in 1960 in Phocas II de Head in de H8+. Naar eigen zeggen heeft het wedstrijdroeien hem gevormd, wat voor velen natuurlijk geldt. In 1961-1962 was hij abactis van de lustrumcommissie. Het lustrum was groots opgezet met landelijke wedstrijden waarvoor in Nijmegen veel belangstelling was. Phocas werd zelfs officieel ontvangen door de burgemeester op het stadhuis. Vele studentenroeiverenigingen kwamen op het feest af en omdat de officiële feestelijkheden door het overlijden van erelid Driessen waren afgelast werd er in de binnenstad rondom de Commanderie door de gasten op rumoerige wijze zelf een feestje gehouden met vreugdevuren waar politie en brandweer regelmatig voor moesten uittrekken. Het leverde de vereniging veel publiciteit op maar niet alleen positief dus. Dit soort geschiedenisverhalen vond Jan erg leuk om terug te horen, ook over zijn oude coach Hylke Tromp. We hebben de afgelopen jaren regelmatig contact gehad tijdens het werk aan archief en geschiedenisboeken en Jan had nog steeds een groot Phocashart en hij was altijd geïnteresseerd in dit werk. Wij wensen zijn vrienden en familie sterkte met het verlies van deze aimabele en markante man.

Head 1960 Phocas 2 met Jan Schouten op 5 (van boeg geteld)
Poster Lustrum Phocas 1962

                                                                                                                                             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *