Is er roeileven na Phocas? Zeker wel: kom bij De Waal!

Je hebt jarenlang met veel plezier bij Phocas geroeid, maar na je afstuderen komt er een nieuwe fase. Werken, misschien een gezin, een ander ritme. Roeien komt al gauw op het tweede plan en misschien stopt het helemaal. Jammer en niet nodig, want dit hoeft helemaal niet het einde van je roeiplezier te betekenen, zeker niet wanneer je in Nijmegen of omgeving blijft wonen.

Aan de overkant van de nieuwe Phocaslocatie aan de Spiegelwaal bevindt zich RV De Waal, een jonge maar springlevende roeivereniging. Daar roeien al veel Oud Phocanen, samen met oud-leden van andere studentenroeiverenigingen en enthousiaste mensen van jong tot oud die het roeien als nieuwe sport hebben ontdekt. Er zijn actieve wedstrijdroei(st)ers die nationaal en internationaal op masterniveau uitkomen. Daarnaast doen mensen van De Waal regelmatig mee aan toertochten en lange afstandswedstrijden zoals de Elfstedentocht. Maar ook voor mensen die van de prachtige natuur rond de Spiegelwaal willen genieten biedt De Waal een mooi vertrekpunt.

Nu nog bevindt een deel van de vloot zich in de Ondine, een drijvend botenhuis van historische waarde, maar de komende jaren komt er een nieuw botenhuis op de Spiegelwaal. De sociëteit, sportfaciliteiten en de werkplaats blijven op de wal gevestigd. De Waal is een vereniging in opbouw en wil graag meer ervaren roei(st)ers aantrekken. Misschien is het iets voor jou? Dan kun je ook je oude studentenclub nog regelmatig even toezwaaien vanaf de Spiegelwaal. Ook als je actieve roei-jaren al wat langer achter je liggen biedt De Waal een mooie kans om je oude sport weer op te pakken.

Mocht je belangstelling hebben om je roeiloopbaan voort te zetten, neem dan contact op met secretaris Karin Sasburg, per mail secretaris@rvdewaal.nl of per telefoon 06-19044827.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *