Het langebaanseizoen van de wedstrijdsectie: Een terugblik


In februari is met de winterwedstrijden het wedstrijdseizoen voor de wedstrijdroeiers begonnen. Inmiddels zijn de ploegen al druk bezig met de 2 kilometer wedstrijden op de roeibanen in Tilburg, Amsterdam en Zevenhuizen. Tijd voor een terugblik op het langebaanseizoen en de Varsity van onze wedstrijdploegen.

Moeizaam was de start van het seizoen te noemen voor de ploegen van Phocas. Door de eerstejaars werden wisselende races gevaren, maar geen wist er in de top-9 te eindigen. Geen punten voor het klassement vooralsnog. Van alle middengroepen waren het alleen de middengroep lichte dames en heren die een goede race lieten zien. Zij werden respectievelijk 4e en 5e in hun veld . De Heineken Roeivierkamp werd dit jaar geteisterd door slecht weer. Harde wind zorgde er voor dat er maar 2 tot 3 afstanden gevaren konden worden. Voor de Eerstejaars mannen achten ging de 750m op zaterdag wel door, maar doordat er niet gevlot kon worden bij RIC is daar niet aan deelgenomen door onze ploegen. Op zondag werden de afstanden gevaren van zaterdag: de 2,5 kilometer en de 250m. Van alle Eerstejaarsploegen was het de EJD die zich het beste herpakt had; zij gingen met de eerste klassement punten naar huis. Voor EJL en EJZ was het een lastige opgave geworden op nog punten te pakken, ondanks goede races van onder meer EJL.

Na het lastige begin kozen alle ploegen van Phocas ervoor om de Head Of The River niet te starten en te trainen in Nijmegen.

Het langebaan seizoen was voor Phocas er een om snel te vergeten. De pijlen zijn daarom door de ploegen snel gericht op het kortebaan seizoen.

De Varsity stond zoals altijd op het programma als de eerste wedstrijd over 2 kilometer. Deze wordt inmiddels al jaren gehouden op het Amsterdam-Rijnkanaal nabij Houten. Zoals elk jaar liep Phocas uit om, uitgedost met hoedjes, bretels en de Geel-Blauwe dassen om, de wedstrijdroeiers luidkeels aan te moedigen. De Oude Vier dit jaar had op voorhand een kleine kans om door te dringen tot de finale. De boot met oud-wedstrijdroeiers en stuurvrouw Inge van Dijke voeren goed mee in de voorwedstrijd, maar was zoals verwacht niet goed genoeg voor de finale. Het waren de EJLD die het verrassend wel tot de finale wisten te schoppen! Met de winst in de voorwedstrijd verzekerde zij zich van de eerste 4 punten voor het klassement. De MGD wist in de 4+ in een directe finale zelfs een 3e plaats te behalen. Het 2 kilometer seizoen is ingeluid en de ploegen zijn klaar voor meer. Wilt u ook de wedstrijdploegen volgen tijdens de wedstrijden? Neem dan een kijkje op Time-team.nl of volg NSRV Phocas op Facebook.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *