Nabeschouwing NKIR 2021

Door de Veercie

De lang en breed geanticipeerde Nederlandse Kampioenschappen Indoor Roeien hebben afgelopen weekend weer (bijna) zoals vanouds plaatsgevonden. Vrienden en familie moesten helaas nog een jaartje vanuit huis kijken, maar de coaches en bestuursleden mochten gelukkig wel mee! De lucht in de Sporthallen Zuid was hoogzwanger van verwachtingen, welke op vele gebieden ook daadwerkelijk zijn uitgekomen.

De spits werd afgebeten in het Dames Gevorderden veld; Margot, Kyra en Emma wisten hier hun PR aan te scherpen en tevens de competitiesectie trots te maken!

In het Heren Gevorderden veld gingen Ruben en Mees fanatiek van start. Ruben heeft dit tempo tot het barre einde kunnen volhouden en hiermee een strakke tijd neergezet.

De eerste Phocas-gerelateerde sensatie vond plaats in het Lichte Heren Gevorderden veld, in de laatste 100 meter Veroverde Sjoerd twee plekken en trok uiteindelijk aan het langste eind in de strijd met Fredrik. Tegelijkertijd hebben Wessel en Jesper ook een zeer respectabele tijd neergezet.

In het Heren veteranen veld heeft Erwin laten zien dat hij het ergometeren nog niet verleerd is.

Bij de Middengroep Dames zijn er afgelopen weekend meerder PR’s getrapt in het Dames Senioren B veld. Madelon en Nicky hebben het hun tegenstanders nog knap lastig gemaakt en hebben een 8e en 11e plek in de wacht gespeeld.

Na een valse start van Krijn heeft Hessel spotlight van Phocas overgenomen. In het bitse Heren Senioren B veld heeft hij uiteindelijk de 11e plek bemachtigd.

Vervolgens wat het tijd voor de Eerstejaars. Met maar liefst 12 ploegen verscheen Phocas aan de start van de Heren, Lichte Heren, Dames en Lichte Dames velden. Al snel was het raak, Blik in het HEJ4 veld! Na een magistrale eindsprint kwamen Bram, Fjell, Siemen en Joris tegelijkertijd met Njord over de finish. De overwinning is uiteindelijk met de ploeg uit Leiden gedeeld, maar een blik desalniettemin.

   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *