Tukken in het Boovenhuysch.

door Paul Dekkers namens de HistoriCie.

Je bent net klaar met je training op een koude november zaterdagochtend. Terwijl je wacht op de bumping in de middag, probeer je met je ploeggenoten de tijd te doden in het knusse Boovenhuysch. Het heeft in de ochtend flink geregend en door al het vocht slaan de ruiten direct aan. Het voelt binnen zelfs wat klam aan. Maar je maakt je er niet druk om, want met alle andere ploegen in het Boovenhuysch zijn jullie te druk bezig met het fantaseren over de uitkomst van de eerstvolgende wedstrijd. En oh ja, je zou ook nog wat studeren, maar dat is er weer niet van gekomen.

Net wanneer je naar buiten staart, komt die ene fanatieke eerstejaars competitieploeg aanzetten die in het weekend traint. Enthousiast zet de stuur het ‘opzetje botenhuis’ in, waarna de ploeg de C4+ nog net het laatste zetje geeft richting de Hatertse Brug. Je draait je om en zakt nog even onderuit in de leren bank die al minimaal tien jaar over de datum is.

Het is nog maar zo kort geleden, maar ook dit behoort nu tot het verleden. Maar ja, gelukkig hebben we de foto’s van het Boovenhuysch uit 1997 nog. En laten we als laatste de bierprijs van omgerekend 68 eurocent ook even benoemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *